Gezocht: Senior Adviseur Business Engagement (36-40 uur)

Richard Barrett / WWF-UK

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen? Dat is wat je doet als je werkt bij het Wereld Natuur Fonds.

De organisatie van het WWF bestaat uit de afdelingen: Conservation, Engagement, Organizational Development en Finance & Operations. De afdeling Engagement werkt agile met 5 chapters en 7 squads; multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid. Deze functie valt binnen het chapter Fondsenwerving en Relatiebeheer. De uitvoerende werkzaamheden zullen binnen het squad Business Engagement plaatsvinden.

De functie

We zoeken een Senior Adviseur Business Engagement die vanuit een strategische en tactische aanpak bestaande partnerships met bedrijven / corporates weet te consolideren en te versterken. Daarnaast is het doel om nieuwe partnerships te realiseren waarbij de relevante uitdagingen van bedrijven gekoppeld worden aan de WWF doelstellingen. Hiervoor maak je gebruik van onze kennis, innovatie en natuurbeschermingsprogramma’s. Hiermee draag jij structureel bij aan onze doelstelling de voetafdruk van impactvolle Nederlandse bedrijven, binnen de WWF landschappen, te verlagen. Als Business Engagement hebben wij deze opdracht als volgt geformuleerd:

Samenwerken met Nederlandse bedrijven aan inspirerende en schaalbare initiatieven zodat zij onderdeel zijn van een beweging voor natuur wereldwijd en positieve impact in WWF landschappen realiseren.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het managen en relatiebeheer van bestaande corporate partnerships.
 • Op persoonlijke wijze verwerven en onderhouden van een eigen netwerk van en bij internationaal opererende Nederlandse bedrijven.
 • Het realiseren van strategische natuurbescherming- en financiële/omzet doelstellingen die jaarlijks worden vastgesteld.
 • Een actieve bijdrage leveren aan de strategische samenhang tussen de verschillende stakeholders; het behartigen van zowel de visie en missie van WWF als van de partner.
 • Omzetten van nieuwe initiatieven naar een concreet plan en de uitvoering daarvan.
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen op gebied van de doelgroepen en de sector.
 • Nauw samenwerken met de verschillende WWF afdelingen en netwerk.

 

Wie ben je

Je bent goed in relaties opbouwen en onderhouden op elk niveau. Je bent intrinsiek gemotiveerd om bedrijven te overtuigen bij te dragen aan WWF doelstellingen waarbij je denkt in kansen. Stakeholdermanagement zit in je DNA. Daarnaast ben je communicatief sterk, in staat mensen voor je te winnen en aan je te binden en deze relatie gedreven aanpak te vertalen naar effectieve partnerships. In termen als, overtuigend, helikopterview, geduldig en vasthoudend herken jij jezelf 100%.

Vanuit je senioriteit kun je het WWF verhaal goed vertellen en autonoom beslissingen nemen. Je bent in staat klantgerichtheid te vertalen naar een nieuwe manier van werken en gedrag. Daarnaast ben je bent besluitvaardig, flexibel en hebt ervaring met agile. Ook ben je in staat belangen goed met elkaar verbinden. Ervaring met CSR en/of duurzaamheidsonderwerpen is een pre. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau en hebt ruime ervaring met corporate partnerships.

Merkwaarden

Je herkent je in de merkwaarden van het WWF:

 • Idealistisch pragmatisch
 • Open in verbinding
 • Aanstekelijk enthousiast
 • Gericht op impact

 

Wat bieden wij

WWF is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Als voorloper in de transformatie kun je je als pionier uitleven om verschillende expertisegebieden samen te laten komen. WWF heeft een prachtig doel en gedreven medewerkers. We bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en procedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je je in bovenstaand profiel? Stuur dan uiterlijk 26 augustus aanstaande een e-mail met motivatie en curriculum vitae naar Rozalie Feenstra via hr@wwf.nl. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Arnaud Miltenburg via amiltenburg@wwf.nl.