Advisor Foundations & Public Sector Partnerships

Bernard De Wetter / WWF

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van de natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen? Dat is wat je doet als je werkt bij het Wereld Natuur Fonds (WWF).

De organisatie van WWF bestaat uit de afdelingen: Conservation, Organization Talent & Development, Engagement en Finance & Operations. De afdeling Engagement werkt agile met circa 7 squads, multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid.

De afdeling Engagement is verantwoordelijk voor het betrekken van verschillende doelgroepen bij de missie van het Wereld Natuur Fonds. Wij willen iedereen met een hart voor natuur inspireren, informeren en activeren om een persoonlijke bijdrage te leveren aan een wereld in balans, waar mens én natuur floreren. Zo bouwen we aan een beweging die zijn invloed doet gelden. Voor de afdeling Engagement binnen het squad Foundations en Public Sector Partnerships zijn wij op zoek naar een Advisor Foundations en Public Sector Partnerships (32 uur per week).

De advisor rapporteert aan de Chapterlead Fondsenwerving en Relatiebeheer en werkt nauw samen met collega’s van andere units en het internationale WWF-netwerk.

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Engagement werk je specifiek om private financiering vanuit vermogensfondsen en publieke financiering vanuit nationale (ministeries) en internationale (EU en mondiaal) partners te mobiliseren voor de doelstellingen van het Wereld Natuur Fonds. Je signaleert en identificeert kansen voor nieuwe projecten en/of fondsen bij vermogensfondsen en in de publieke sector. Je bouwt mee aan een extern profiel en geloofwaardigheid van WWF als relevante partner en haalt de noodzakelijke kennis naar binnen om vernieuwende programma’s uit te werken.

Je werkt in multidisciplinaire projecten. Je adviseert en stimuleert je collega’s tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën tot effectieve relevante projecten voor publieke partners. En je zoekt samenwerking met stakeholders om mee te doen in de projecten van WWF. Je adviseert bij de ontwikkeling en uitwerken van de voorstellen; je bent verantwoordelijk dat alle relevante informatie (waaronder technische en financiële rapportages en evaluaties) tijdig en efficiënt worden aangeleverd en je brengt de projecten tot het gewenste resultaat. Voor vermogensfondsen ben je als relatiemanager verantwoordelijk om kansen te signaleren en de relatie op- en uit te bouwen.

Functie-eisen

  • Academische opleiding met minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
  • Kennis en ervaring van (internationaal) projectmanagement, inclusief budgettering en rapportage;
  • Kennis en ervaring met relatiemanagement
  • Kennis van de Nederlandse, Europese en mondiale beleids- en ontwikkelingsagenda’s;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Merkwaarden

Je herkent je in de merkwaarden van het WWF:

  • Idealistisch pragmatisch
  • Open in verbinding
  • Aanstekelijk enthousiast
  • Gericht op impact

Wat bieden wij?

Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer. Als voorloper in de transformatie kun je je als pionier uitleven om verschillende expertisegebieden samen te laten komen. WWF heeft een prachtig doel en gedreven medewerkers. We bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je hebt de mogelijkheid flexibel te werken vanuit kantoor of thuis.

Informatie en procedure

Espaz ondersteunt WWF-NL bij de invulling van deze functie. Je sollicitatie kun je sturen voor 13 november a.s. naar Georgia Buitelaar, gbuitelaar@espaz.nl.

Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Arnaud Miltenburg, amiltenburg@wwf.nl.