Boekenlijst

De dagen worden korter en kouder. De perfecte tijd om eens lekker op de bank te kruipen met een goed boek. Van het levenswerk van David Attenborough tot duurzame tips voor kids, wij zetten de beste boeken voor je op een rijtje!

David Attenborough - Een leven op onze planeet

David Attenborough's boodschap voor een betere planeet

Van
{{originalPrice}}
Voor
{{variantPrice}}

Janouk zoekt een duurzame wereld

Het boek van ZAPP-presentatrice Janouk Kelderman

Van
{{originalPrice}}
Voor
{{variantPrice}}

Reinier van den Berg - Bladgoud

De onschatbare waarde van bomen

Van
{{originalPrice}}
Voor
{{variantPrice}}

Het vegetarische kinderkookboek

Ben of ken je een kind met een passie voor koken? Met de vegetarische recepten uit dit boek laten jonge thuiskoks iedereen watertanden. Dankzij de duidelijke stap-voor-stap-foto’s staan de heerlijke gerechten zo op tafel. En door zonder vlees of vis te koken, help je de planeet ook nog eens een handje. Dat is pas écht lekker eten!

Te koop in de boekhandel of via bol.com

Foon – Jan Wolkersprijs winnaar 2019

Ooit hadden ze een opvang voor verweesde berenwelpjes en een biologisch laboratorium. Nu rest een vervallen huis en een raadselachtig geraas boven de Russische oerbossen. Foon gaat over het zoölogenechtpaar Nadja en Lev, wier leven drastisch verandert na een ingrijpend voorval. Marente de Moor ontving met deze roman de Jan Wolkers Prijs 2019 voor beste Nederlandse natuurboek. De jury prees haar meeslepende schrijfstijl en verbeeldingskracht. "In haar verhaal vol raadsels en mysterie spat de natuur van de pagina’s af. Elke bladzijde nodigt uit tot doorlezen", aldus juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen.

Te verkrijgen in de boekhandel of online zoals via Bol.com.

WWF Rangers DoeBoek Nederland 2020

Download het doeboek over de Nederlandse natuur

We staan op een savanne: een grasvlakte met af en toe een boom of struik. Daar klinkt het getrappel van hoeven. Zebra’s? Gnoes? Nee: wilde paarden. Koniks heten ze. En dat gewoon in Nederland! In dit Rangers Doeboek kom je er achter hoe mooi de Nederlandse natuur is, welke bijzondere dieren er wonen en hoe je er als Ranger goed voor kunt zorgen.

Download het doeboek hier.

Houd je niet van lezen?