Acht tips over nalaten

Staffan Widstrand / WWF

Acht tips over nalaten

  1. Wil je een testament opstellen? Bepaal dan eerst wat er in dat testament moet komen. Een handig hulpmiddel hiervoor is ‘Mijn Erfenisdossier’, dat je samen met onze brochure kunt aanvragen op wnf.nl/testament.

  2. Het wettelijk erfrecht is in Nederland zo geregeld dat alleen je familie, echtgenoot of geregistreerd partner erven. Wil je iets nalaten aan bijvoorbeeld een vriendin of goed doel? Dan moet je dat vastleggen in een testament.

  3. Wist je dat er verschillende manieren zijn om je nalatenschap te regelen? Je kunt kiezen voor een legaat, een erfstelling of een Fonds op Naam.

  4. Benoem iemand die je vertrouwt tot executeur. Zo weet je zeker dat je testament goed wordt afgehandeld. Ook het Wereld Natuur Fonds kan het executeurschap voor je verzorgen. Neem in dat geval contact met ons op zodat we je wensen kunnen bespreken. De executeur wordt in je testament vastgelegd.

  5. Notarissen hanteren verschillende prijzen voor het opstellen van een testament. Het loont de moeite om prijzen op te vragen. Kijk op notaris.nl of bel de notaristelefoon: 0900-3469393.

  6. Weet je al precies wat je wilt? Dan kun je ook via nutestament.nl je testament opstellen. Je hoeft daarna alleen nog maar naar de notaris om het document door te nemen en te tekenen. Een voordelige optie!

  7. Belastingvrij. Het Wereld Natuur Fonds is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat WWF geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan WWF aftrekbaar (binnen de daarvoor geldende regels).

  8. Neem elke vijf jaar je testament onder de loep. Je inzichten en/of de wetgeving kunnen met de tijd veranderd zijn, waardoor je testament niet meer aansluit op jouw wensen.

Wil je het werk van WWF nu al steunen? Dat kan op verschillende manieren. Doe bijvoorbeeld een maandelijkse donatie of periodieke schenking, maar je kunt ook vrijwilliger worden. Alle steun is meer dan welkom!  

Liedewey de Haas
Relatiemanager Nalatenschappen
"Ik adviseer graag over de mogelijkheden om je nalatenschap een specifieke bestemming te geven. Zodat je zeker weet dat de natuur beschermd wordt zoals jij dat wilt."

Meer informatie over nalaten aan WWF

Eerst meer weten over nalaten aan WWF? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze brochure of ons magazine aan of neem contact op voor persoonlijk advies.