Gezina's bijzondere levensverhaal

In de SBS6-serie De Nalatenschap vertellen mensen die nalaten aan een goed doel hun persoonlijke verhaal. De aflevering met Gezina van der Wal, een van de eerste vrouwelijke gynaecologen van Nederland, is te zien op zondag 8 december om 12.30 uur, op zaterdag 14 december om 16.30 uur en via SBS6.nl.

Meer persoonlijke verhalen

Hanneke en Meep van Kampen
Hanneke en Meep van Kampen
"WWF staat al jaren op ons lijstje van donateurschappen. Het is een van de doelen waar wij een bijdrage aan willen leveren. De natuur is echt het beschermen waard."
Gezina van der Wal
Gezina van der Wal
"De natuur en alles wat daarin leeft moet behouden worden, zodat toekomstige generaties al dit moois ook nog kunnen zien. Daarom heb ik het Wereld Natuur Fonds in mijn testament opgenomen."
Familie Vermeulen
Familie Vermeulen
Gideon, Gerda, Meifang, Lanxiang en Xinzhen
"Wij zijn bij WWF gekomen via een spotje op TV. Daardoor zijn we gaan nadenken over hoe wij mensen met de aarde omgaan."
Henk Dijkman en Gerard Meuffels
Henk Dijkman en Gerard Meuffels
"We hebben besloten het Wereld Natuur Fonds in ons testament te zetten. Gewoon omdat we heel erg betrokken zijn bij de natuur."
Loretta Schrijver
Loretta Schrijver
"Het Wereld Natuur Fonds kan als wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie echt een vuist maken voor de natuur. Het is een onmisbare partner om resultaten te bereiken."
Diny Boogerd
Diny Boogerd
"Wat ik met de natuur heb is tegelijkertijd de reden dat ik ooit donateur ben geworden en WWF in mijn testament heb opgenomen."
Rebecca en René Dam
Rebecca en René Dam
"De natuur brengt ons tot rust. Het is het leven van de aarde en daar moeten we zorg voor dragen."

Een testament in 6 stappen

Sommige zaken zijn gewoon te belangrijk om niet te regelen. Het op papier zetten van je wensen geeft vaak rust en hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.

1: Wat wil je in je testament?

Bepaal eerst wat er in je testament moet komen. Een handig hulpmiddel hiervoor is ‘Mijn Erfenisdossier’, dat je samen met onze brochure kunt aanvragen. Het is een handig invuldossier om je wensen te ordenen voordat je naar de notaris gaat. 

Vraag de brochure aan

2: Kies je voor een erfstelling of een legaat?

Bij een erfstelling wordt het nettobedrag van je nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld. Bij een legaat laat je juist een vast geldbedrag of (on)roerend goed na. Een combinatie van erfstelling en legaat kan ook. Een notaris kan je hier in adviseren.

3: Kies je een executeur?

Heb je al iemand op het oog die je nalatenschap straks afhandelt? Dat kan een goede vriend of familielid zijn. Ook het Wereld Natuur Fonds kan het executeurschap voor je verzorgen. Neem in dat geval contact met ons op zodat we je wensen kunnen bespreken. De executeur wordt in je testament vastgelegd.

4: Welke notaris?

Heb je bepaald wat er in je testament moet komen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een notaris. Algemene informatie over notarissen vind je op notaris.nl. Ook kun je met specifieke vragen (anoniem) bellen met de Notaristelefoon, 0900-3469393 (€ 0,80/min, werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur).

Een andere optie is om een testament op te maken via nutestament.nl. Dat is voordeliger, omdat je online zelf het voorwerk doet en vervolgens alleen nog naar de notaris hoeft om het testament door te nemen en te tekenen - zie stap 6.

5: Overleg met de notaris over je wensen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, ga je naar de notaris om je wensen te bespreken. De notaris informeert je over de mogelijkheden en de kosten.

6: Onderteken het testament

Naar aanleiding van je wensen stelt de notaris een concepttestament op. Neem dit concept goed door en geef waar nodig je wijzigingen aan. Is alles naar wens? Onderteken dan het testament bij de notaris. Hij of zij zorgt ervoor dat je testament wordt opgenomen in het landelijke testamentenregister (CTR).

Als je WWF in je testament opneemt, dan zijn dit de officiële gegevens:

Stichting Het Wereld Natuur Fonds – Nederland
Driebergseweg 10
3708 JB
Zeist

Kamer van Koophandel: 41177588

Meer informatie over nalaten aan WWF

Eerst meer weten over nalaten aan WWF? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze brochure of ons magazine aan of neem contact op voor persoonlijk advies.