Earth Hour in Kennemerland

Doe jij het licht een uur uit tijdens Earth Hour en breng jij de avond door op een bijzondere wijze?

Waar
regio Kennemerland
Wanneer
zaterdag 27 maart 2021
20:30 - 21:30
Kosten
Deelname Gratis

Op zaterdag 27 maart vindt de wereldwijde campagne Earth Hour weer plaats. Miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 180 landen zullen om 20.30 uur één uur lang het licht uit doen om te laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Wat is Earth Hour?

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Het lijkt soms moeilijk om onze impact te verkleinen, maar het kan wél. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WWF voor strijdt.

 

Earth Hour in regio Kennemerland

WWF-Regioteam Kennemerland roept iedereen in de regio op om een uur het licht uit te doen en op een bijzondere wijze de avond door te brengen.

Speelgoedbank Haarlem

Laat de tv of computer even uit en speel een spelletje! Tijdens de eendaagse Earth Hour actie kun je bij de Speelgoedbank Haarlem op zaterdag 27 maart een gratis spel ophalen.

Hoe kom je aan een spel? Mail naar: info@speelgoedbankhaarlem.nl. Dan krijg je een tijdslot toegewezen om geheel coronaproof het spel af te halen.

Candle light dinner at home

Daarnaast zullen verschillende restaurants in de regio weer meedoen met de Candle Light Dinners, echter dit jaar in een ander jasje gestoken. Wil je vast in de stemming komen, luister dan naar de speciale Earth Hour playlist van regioteam Kennemerland. Tijdens Earth Hour kun je luisteren naar een speciale Earth Hour LIVE podcast van WWF.

Wil je weten bij welke deelnemende restaurants je kunt bestellen? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina.

 

Waar dooft het licht nog meer?

Ook in Haarlem en omgeving gaan bij veel landmarks en gebouwen de lichten uit. Welke locaties hun lichten doven bij jou in de buurt is te lezen op onze Facebookpagina.

Je hoeft je dus niet te vervelen tijdens Earth Hour!

Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Laat weten dat je meedoet via sociale media, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram en tag het WNF-Regioteam Kennemerland!